Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 135-137, 17672, Καλλιθέα
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:Δευτέρα - Παρασκευή, 07:00 - 21.00 • Σάββατο, 07.30 - 14.00
Menu

Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
210 9530620210 9530622

Εξετάσεις Θυρεοειδή – Υπερηχογράφημα

Ο θυρεοειδής είναι ένας ενδοκρινής αδένας που παράγει ορμόνες. Βρίσκεται στο πρόσθιο τμήμα του τραχήλου, αποτελείται από δύο λοβούς (δεξιό και αριστερό) που το σχήμα τους μοιάζει με πεταλούδα και συνδέονται μεταξύ τους με ένα στενό τμήμα που ονομάζεται ισθμός. Στην περίπτωση που ο θυρεοειδής αδένας λειτουργεί κανονικά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την ύπαρξή του. Όταν όμως ο θυρεοειδής παράγει λιγότερες ή περισσότερες ορμόνες (Τ3 και Τ4 θυροξίνη), η ισορροπία αυτή διαταράσσεται.

Όταν μιλάμε για διαταραχή του θυρεοειδούς αδένα αναφερόμαστε στον υποθυρεοειδισμό, που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε επιβράδυνση των λειτουργιών του οργανισμού και στον υπερθυρεοειδισμό που εδώ ο αδένας απελευθερώνει πολλές ορμόνες στο αίμα που επιταχύνουν τη λειτουργία του οργανισμού.

υπερηχογράφημα θυρεοειδους
Υπερηχογράφημα θυρεοειδούς αδένα

Πότε κάνουμε εξετάσεις θυρεοειδή

Οι εξετάσεις θυρεοειδή  είναι ένα υπερηχογράφημα που πραγματοποιείται για να ελεγχθεί ο θυρεοειδής αδένας, προσδιορίζοντας το μέγεθος και το σχήμα του.

Οι λόγοι για τους οποίους συνήθως γίνονται οι εξετάσεις θυρεοειδή είναι η ανεύρεση διόγκωσης στον τράχηλο ή συμπτώματα συμβατά με υπέρ ή υποθυρεοειδισμόΟ θυρεοειδής αδένας εξετάζεται για την ομοιογένεια ή μη του παρεγχύματος, τις διαστάσεις του  και την ύπαρξη όζων.

Με το υπερηχογράφημα θυρεοειδούς μπορούμε να διαγνώσουμε καταστάσεις όπως η οζώδης βρογχοκήλη, η θυρεοειδίτιδα Hashimoto κ.α. , ενώ παράλληλα ελέγχουμε και τους παραθυρεοειδείς αδένες. Ταυτόχρονα εξετάζεται και ο τράχηλος για πιθανή παρουσία τραχηλικών λεμφαδένων και αξιολογείται το σχήμα και το μέγεθος του.

Οι εξετάσεις θυρεοειδή δεν απαιτούν καμία προετοιμασία και πρόκειται για ένα ανώδυνο υπερηχογράφημα, με διάρκεια λίγων λεπτών. Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ,  οι εξετάσεις θυρεοειδή πραγματοποιούνται με το νέο μηχάνημα υπερήχων S2000 της εταιρείας SIEMENS.

Κλείσε τώρα ραντεβού

στο 210 9530620 & 210 9530622

Ζήτα περισσότερες πληροφορίες

Εδώ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ | ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ - ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ | ΚΑΛΛΙΘΕΑ | ΑΘΗΝΑ