Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 135-137, 17672, Καλλιθέα
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:Δευτέρα - Παρασκευή, 07:00 - 21.00 • Σάββατο, 07.30 - 14.00
Menu

Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
210 9530620210 9530622

Εργαστήρια – Τμήματα

Κέντρο Αξονικής Τομογραφίας

Η Αξονική Τομογραφία (CT – Commuted Tomography) αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις των τελευταίων χρόνων στην ιατρική απεικόνιση, αφού αποτελεί ένα σπουδαίο όπλο στα χέρια του κλινικού ιατρού για την διάγνωση ή τον αποκλεισμό διαφόρων παθήσεων με μεγαλύτερη ακρίβεια συγκριτικά με άλλες απλές απεικονιστικές μεθόδους.

Πως λειτουργεί ένας αξονικός τομογράφος

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο αξονικός τομογράφος διαιρεί το σώμα σε εγκάρσιες τομές τις οποίες και απεικονίζει σε ψηφιακή μορφή. Οι τομές αυτές είναι πάχος ενός χιλιοστού. Τα αποτελέσματα μπορούν να κρατηθούν σε ψηφιακό αρχείο (CD) και να εκτυπωθούν σε μορφή φιλμ.

Ο αξονικός τομογράφος μπορεί να μας δώσει αναλυτικές πληροφορίες για την κατάσταση των περισσοτέρων οργάνων του σώματος. Έτσι μας δίνει πληροφορίες για τα όργανα του σώματος που δεν θα μπορούσαμε να τις έχουμε με μία απλή ακτινογραφία.

Ποια είναι τα είδη αξονικής τομογραφίας

Οι αξονικές τομογραφίες αποτελούν πολυδιάστατα διαγνωστικά εργαλεία στα χέρια των κλινικών ιατρών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας τις έχει μετατρέψει σε μια μορφή ενδοσκοπικής δισδιάστατης απεικόνισης. Χρησιμοποιούνται επίσης και σε σοβαρά, έκτακτα περιστατικά τραυματισμών. Στην Ιατρική Πρόληψη διενεργούμε όλα τα είδη των αξονικών τομογραφιών όπως ακολουθούν:

  • Αξονική τομογραφία εγκεφάλου
  • Αξονική τομογραφία θώρακος
  • Αξονική τομογραφία σπλαχνικού κρανίου
  • Αξονική τομογραφία τραχήλου
  • Αξονική τομογραφία άνω και κάτω κοιλίας
  • Αξονικές μυοσκελετικού συστήματος
  • Αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου 
  • Αξονική αγγειογραφία κοιλιακής αορτής
  • Αξονική αγγειογραφία τραχήλου
  • Αξονική αγγειογραφία λαγονίων αρτηριών και αρτηριών κάτω άκρων

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ, διαθέτει ένα νέο απόκτημα πολυτομικού Αξονικού Τομογράφου, , τον AQUILION 16 της εταιρείας TOSHIBA, που παρέχει απεικόνιση υψηλής ποιότητας. Πρόκειται για έναν Αξονικό Τομογράφο, που μπορεί να υποστηρίξει με πρωτοποριακές δυνατότητες την πραγματοποίηση εξετάσεων, με μεγάλη διαγνωστική ακρίβεια, σε μικρό χρονικό διάστημα και με μείωση της ακτινοβολίας πάνω από 40%. Το ισχυρό και πλούσιο λογισμικό του, δημιουργεί εικόνες υψηλής ευκρίνειας και αντίθεσης με δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης για την εκτίμηση αγγείων ή οστικών βλαβών.

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ, έχει τη δυνατότητα αρχειοθέτησης των εξετάσεων σε οργανωμένο σύστημα  διαχείρισης και αποθήκευσης εικόνων, μέσω ενός ολοκληρωμένου  συστήματος ΙΜPAX R6 σύστημα PACS της AGFA, με δυνατότητα αρχειοθέτησης έως και 10 έτη,με διαγνωστικές οθόνες TFT Barco Coronis (19’’), για την σύγκριση και την μελέτη των ψηφιακών εικόνων όπου στην συνέχεια αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή (CD).

αξονικη τομογραφια
αξονικος-τομογραφος

Κλείσε τώρα ραντεβού

στο 210 9530620 & 210 9530622

Ζήτα περισσότερες πληροφορίες

Εδώ