Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 135-137, 17672, Καλλιθέα
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:Δευτέρα - Παρασκευή, 07:00 - 21.00 • Σάββατο, 07.30 - 14.00
Menu

Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
210 9530620210 9530622

Εργαστήρια – Τμήματα

Ψηφιακό Ακτινολογικό Κέντρο

Η αξία της κλασσικής ακτινολογίας παραμένει αδιαμφισβήτητη αφού μπορεί να αποκαλύψει ανατομικές ανωμαλίες αλλά και λειτουργικές διαταραχές οργάνων με την χρήση των ακτίνων Χ. Οι ακτινογραφίες είναι η παλαιότερη μορφή ακτινολογικής εξέτασης που παραμένει μέχρι και σήμερα η συνηθέστερη μορφή φωτογραφικής απεικόνισης στην ιατρική. Πρόκειται  για μια τεχνική με την οποία λαμβάνουμε δυναμικές εικόνες σε πραγματικό χρόνο και αποτυπώνουμε τη μορφολογία του ανθρώπινου σώματος.

Ακτινολογικές εξετάσεις

Οι ακτινολογικές εξετάσεις αποτελούν μη παρεμβατική ιατρική μέθοδο που κρίνεται απαραίτητη τουλάχιστον σε αρχικό διαγνωστικό στάδιο και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία πολλών παθήσεων. Οι συνηθέστερες ακτινολογικές εξετάσεις είναι οι:

  • ακτινογραφίες θώρακος
  • ακτινογραφίες ιγμορείων
  • ακτινογραφίες σπονδυλικής στήλης
  • ακτινογραφίες κρανίου
  • ακτινογραφίες ισχίων
  • ακτινογραφίες κοιλίας
  • ακτινογραφίες οστικής ηλικίας
Το ακτινολογικό μας κέντρο

Το ακτινολογικό κέντρο της Ιατρικής Πρόληψης είναι εξοπλισμένο με το σύγχρονο ακτινολογικό μηχάνημα MULTIX TOP της SΙΕΜΕΝS. Σε συνδυασμό με τον ψηφιακό ανιχνευτή DX –D 40 της AGFA,  προσφέρουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, ακτινογραφίες υψηλής ψηφιακής ποιότητας.

Το ακτινολογικό κέντρο, έχει τη δυνατότητα αρχειοθέτησης των εξετάσεων σε οργανωμένο σύστημα  διαχείρισης και αποθήκευσης εικόνων, μέσω ενός ολοκληρωμένου  συστήματος ΙΜPAX R6 σύστημα PACS της AGFA, με δυνατότητα αρχειοθέτησης έως και 10 έτη,με διαγνωστικές οθόνες TFT Barco Coronis (19’’), για την σύγκριση και την μελέτη των ψηφιακών εικόνων όπου στην συνέχεια αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή (CD).

Ακτινοδιάγνωση – προετοιμασία, διάρκεια, επιπτώσεις

Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία για τις ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις. Η διάρκεια μιας ακτινοδιαγνωστικής εξέτασης είναι μερικά δευτερόλεπτα και είναι εντελώς ανώδυνη.  Οι ακτινογραφίες βασίζονται στην ιδιότητα των ακτίνων–Χ να αλληλεπιδρούν με την ύλη. Οι ακτινογραφίες δεν αφήνουν όμως ακτινοβολία στο σώμα. Πριν την εξέταση θα πρέπει να ενημερώσετε τον ακτινολόγο για περίπτωση ύπαρξης εγκυμοσύνης.

ακτινολογικες εξετασεις
Ακτινολογικές εξετάσεις
ακτινογραφικο κεντρο
Κέντρο Ακτινογραφίας

Κλείσε τώρα ραντεβού

στο 210 9530620 & 210 9530622

Ζήτα περισσότερες πληροφορίες

Εδώ