Ψηφιακή Μαστογραφία

Η ψηφιακή μαστογραφία αποτελεί την πιο σύγχρονη εξέλιξη της καθιερωμένης αναλογικής μεθόδου και το κυριότερο μέσο ελέγχου, για παθήσεις ή κακοήθειες του μαζικού αδένα των μαστών, που αποτελούν ένα ευαίσθητο σημείο του γυναικείου σώματος.

Είναι μια εξέταση με μεγάλη διαγνωστική αξία που μας βοηθά με τον περιοδικό προληπτικό έλεγχο να αποκλείσουμε ύποπτα ευρήματα μέσω νέων εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας.

Τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής μαστογραφίας είναι :

• Χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας εώς και 50% έναντι της αναλογικής μεθόδου (ανάλογα τον τύπο του μαστού) και δυνατότητα μεγεθυντικής και εντοπιστικής λήψης μιας πιθανής βλάβης χωρίς επιπλέον ακτινοβολία, αλλά και ρύθμιση της εικόνας με σκιαγραφική αντιθεση για υψηλή ευκρίνεια.

• Ταχύτεροι χρόνοι εξέτασης, αφού παρακαμπτεται η χρονοβόρα διαδικασία εκτύπωσης των films.

• Αρχειοθέτηση της εξέτασης σε ψηφιακό αρχείο (cd) για μεγάλο χρονικό διάστημα με αναλλοίωτη εικόνα για μελλοντική συνεκτίμηση.

Το τμήμα Ψηφιακής Μαστογραφίας είναι εξοπλισμένο με τον ψηφιακό μαστογράφο SELENIA PERFORMANCE του Αμερικανικού Οίκου HOLOGIC.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ψηφιακού μαστογράφου είναι η χαμηλή δόσο ακτινοβολίας και είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να παρέχει άριστη ποιότητα εικόνας.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο ψηφιακός μαστογράφος SELENIA PERFORMANCE είναι ο μοναδικός που επισφραγίζεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναφοράς EUREF. Η εν λόγω πιστοποίηση προϋποθέτει ιδιαίτερα απαιτητικά τέστ κλινικής  και φυσικής λειτουργίας ώστε να συμβαδίζει με τα πρότυπα ποιότητας εικόνας και δόσης ακτινοβολίας όπως αυτά ορίζονται από τον οργανισμό EUREF.

Παράλληλα με τον ψηφιοποιητή DX-M της εταιρείας Agfa υπερυψηλής ανάλυσης, έχουμε την δυνατότητα να παρέχουμε εικόνες άριστης ποιότητας.

Η αλματώδης ανάπτυξη των τελευταίων ετών στον τομέα της ιατρικής απεικόνισης μας δίνει σήμερα την δυνατότητα, να χρησιμοποιούμε το συστήμα διαχείρισης των διαγνωστικών απεικονίσεων ΙΜPAX R6 EL System και τα διαγνωστικά μόνιτορ (HR - PACS) με διαγνωστικές οθόνες TFT Barco Coronis (19’’) 3.0 MP, για την σύγκριση και την μελέτη των ψηφιακών εικόνων όπου στην συνέχεια αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή (CD). Επίσης έχουμε την δυνατότητα διατήρησης ψηφιακών αρχείων για μεγάλο χρονικό διάστημα, 10 ετών.

Για την καλύτερη συμπίεση και σταθερότητα του μαστού κατά την εξέταση, έχουμε προχωρήσει στην απόκτηση του Mammopad, το οποίο είναι ένα ζεστό και μαλακό κάλυμμα μίας χρήσεως, το οποίο τοποθετείται μεταξύ της ασθενούς και της επιφάνειας του ανιχνευτή του μαστογράφου , δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για μια ανώδυνη και πιο άνετη εξέταση.

Αιμοληψίες Κατ Οίκον
Συνεργαζόμενες Εταιρείες
Κάρτα Διαβήτη

Newsletter (Ενημερωτικό)

Συνολικοί Επισκέπτες: 490810
Σημερινοί Επισκέπτες: 579